Materiały:
- Rdzeń: NBR - biały i gładki, dopuszczony do kontaktu z żywnością zgodnie z wymaganiami BfR XXI Kat-2, FDA CFR 21 177.2600 i rozporządzenia (WE) 1935/2004, odporny na dzialanie smarów i olejów,
- Nośnik ciśnienia: wkład tekstylny, spirala z drutu stalowego ocynkowanego, powłoka: NVC niebieski, odporny na ścieranie i starzenie, nadruk na tkaninie
Zakres temperatury:
- Typ BGVVL: -30°C do maks. +80°C, sterylizowany parą (krótkookresowo do +110°C, maks. 10 min., maks. 1,5 bara),
- Typ BGVV: -35°C do maks. +95°C, sterylizowany parą (krótkookresowo do +130°C, maks. 30 min., bezciśnieniowo)
Ciśnienie robocze: -0,8 do 10 bar (ciśnienie rozrywajace: 30 bar).
Obszar zastosowania:
Do transportu ciekłych produktów spożywczych a szczególnie produktów mlecznych i mleczarskich oraz olejów i tluszczów zwierzęcych i roślinnych. Odporny na dzialanie popularnych srodków czyszczących, detergentów oraz środków do sterylizacji.
Długość rolki: 40 m; typ GSMSP 102 BGVVL - 20 m.